Truskawki - przysmak lata i źródło odżywczych składników

Truskawki - przysmak lata


i źródło odżywczych składników

 


Czy wiesz, że...
truskawki zawierają więcej witaminy C niż cytryny i grejpfruty?!

truskawki-smak-lata-i-źródło-witaminPonadto truskawki są doskonałym źródłem witaminy B1, B2 i PP oraz składników mineralnych, szczególnie żelaza, wapnia, fosforu, magnezu i manganu.

Wzmacniają układ odpornościowy oraz wpływają odświeżająco na cerę i włosy. Wspomagają oczyszczanie organizmu i regulują przemianę materii. Sprzyjają mocnej budowie kości i zębów, a także poprawiają pracę mięśni. Są pomocne w odnowie naczyń krwionośnych i tkanki łącznej oraz posiadają zdolność obniżania kwasowości moczu.

Świeże truskawki są doskonałym dodatkiem do jogurtu naturalnego czy koktajli, ale nie tylko…
Można z nich przygotować wspaniałe dania dla całej rodziny.

PODZIEL SIĘ Z NAMI SWOIMI PRZEPISAMI NA TRUSKAWKOWĄ PYCHOTĘ!>>


Te pysznych owoce pochodzą z naszej szerokości geograficznej – co zdecydowanie podnosi ich walory. Bo jak wiadomo, owoce  są najzdrowsze i najwartościowsze z terenu, na którym mieszkamy, są najzdrowsze i najlepiej przyswajalne przez organizm.

Sezon truskawkowy warto wykorzystać, aby zachęcić dziecko do jedzenia owoców i warzyw. Jeśli tylko nie ma na nie alergii i osiągnęło już roczek, wprowadź do jego diety te cenne owoce. Niech maluch też rozkoszuje się owocami lata!