Truskawki - przysmak lata
i źródło odżywczych składników
Czy wiesz, że...
truskawki zawierają więcej witaminy C niż cytryny i grejpfruty?!
Ponadto truskawki są doskonałym źródłem witaminy B1, B2 i PP oraz składników mineralnych, szczególnie żelaza, wapnia, fosforu, magnezu i manganu.
Wzmacniają układ odpornościowy oraz wpływają odświeżająco na cerę i włosy. Wspomagają oczyszczanie organizmu i regulują przemianę materii. Sprzyjają mocnej budowie kości i zębów, a także poprawiają pracę mięśni. Są pomocne w odnowie naczyń krwionośnych i tkanki łącznej oraz posiadają zdolność obniżania kwasowości moczu.
Świeże truskawki są doskonałym dodatkiem do jogurtu naturalnego czy koktajli, ale nie tylko…
Można z nich przygotować wspaniałe dania dla całej rodziny.
PODZIEL SIĘ Z NAMI SWOIMI PRZEPISAMI NA TRUSKAWKOWĄ PYCHOTĘ!>>
PODZIEL SIĘ Z NAMI SWOIMI PRZEPISAMI NA TRUSKAWKOWĄ PYCHOTĘ!>>
Te pysznych owoce pochodzą z naszej szerokości geograficznej – co zdecydowanie podnosi ich walory. Bo jak wiadomo, owoce są najzdrowsze i najwartościowsze z terenu, na którym mieszkamy, są najzdrowsze i najlepiej przyswajalne przez organizm.
Sezon truskawkowy warto wykorzystać, aby zachęcić dziecko do jedzenia owoców i warzyw. Jeśli tylko nie ma na nie alergii i osiągnęło już roczek, wprowadź do jego diety te cenne owoce. Niech maluch też rozkoszuje się owocami lata!